Mötesledare som involverar och agerar

De flesta som lämnar ett möte vet inte vad som egentligen bestämdes på mötet. Över hälften av alla som leder möten saknar helt utbildning för uppgiften, enligt Svenskars möten 2019. Vad och hur mötesledaren gör påverkar både möteseffektiviteten och arbetsklimatet. Med utgångspunkt i era behov och typ av möte får ni en aktiv och professionell mötesledare, facilitator, workshopledare eller moderator.

Fredrik Bauer har bred erfarenhet från både digitala och fysiska möten.

Bra planering ger bra resultat – hör av dig i dag för att preliminärboka datum för genomförande.

Fredrik Bauer – mötesledare med deltagarens perspektiv

Fredrik Bauer har bred erfarenhet som uppskattad mötesledare och moderator. Allt från workshops med ett fåtal deltagare till större konferenser. Både digitala events och fysiska möten.

Utifrån uppdragsgivarens syfte och mål jobbar han aktivt för att anpassa sitt arbetssätt utifrån deltagarnas utmaningar och vilka svar de behöver för att hantera dem. Fredriks ambition är alltid att komma bort från breda formuleringar och floskler. Han får medverkande på scenen att bli konkreta på ett personligt och trevligt sätt. Han har också erfarenhet av att hantera oväntade situationer som strulande teknik, strömavbrott, talare som inte dyker upp och så stort intresse att sittplatserna inte räcker till alla som vill delta.

Olika möten kräver olika upplägg

Många dåliga möten följer samma mönster oavsett vad syftet är, vilka som deltar och hur länge mötet ska pågå. Det är inte effektivt!

Vi diskuterar tillsammans kring varför ert möte ska genomföras. Därefter anpassar vi rollen som mötesledare och värdskapet för att nå verklig förankring och bästa resultat.

Moderator – presentatör som skapar engagemang

Genom ett personligt tilltal, träffsäkra övergångar mellan talare och enkla interaktiva övningar uppstår glädje och resultat. Utifrån mötets syfte är moderatorn deltagarnas förlängda arm. Som moderator håller Fredrik koll på det praktiska, coachar talare för att de ska kunna glänsa med sitt budskap, säkerställer att deltagarna får konkreta svar och kan improvisera utifrån dagsaktuella förutsättningar. Fredrik Bauer är särskilt uppskattad för sin energi, klargörande frågor och sitt sätt att involvera deltagarna.

Facilitator – mötesledare som är objektiv

Diskussionerna under en workshop eller ett möte – digitalt eller fysiskt – blir mer öppna och kreativa när en person som inte har något eget intresse i sakfrågorna leder dem. En facilitator, som inte har någon varken formell eller informell roll i gruppen.

Som facilitator främjar och underlättar Fredrik samtalet med fullt fokus på mål och syfte. Det finns ingen dold agenda och skapar ett öppet och effektivt klimat genom att dokumentera så att alla ser. Fredrik Bauer är extra uppskattad som facilitator eftersom han sätter stor prestige i att både hålla tiden och komma fram till konkreta resultat.

Exempeluppdrag: Programledare för webbinarie