Läs, lyssna och titta

Inspiration för effektiva möten

På den här sidan hittar du artiklar, krönikor och intervjuer att läsa. Samtal att lyssna på och webbinarier att titta på.

Allt med fokus på effektiva möten med aktiva deltagare. Tips och tricks för fysiska möten, digitala möten och hybridmöten.

 
Fredrik Bauer och AI

Skicka AI på dina möten?

Microsoft berättade nyligen att deras AI inte bara kan samla och analysera stora mängder information utan också gå på dina möten i ditt ställe. I den här krönikan spanar Fredrik om framtidens möten och vad du behöver göra redan idag.

Rekordmånga personer är sjukskriva av stress idag. AI hjälper dig att hinna allt samtidigt visar forskning att vi människor bara blir dummare och frågan är vad som är lösningen?

Läs hela krönikan hos Passioneffect här

Fredrik Bauer på klättervägg

Podd: Möteskultur, företagskultur och ovanor

Fredrik intervjuas av Joakim Hedström i Kunskap på nolltidpodden.

Konkreta tips för hur ni kan skapa effektivare möten och förbättra möteskulturen på jobbet.

Varför har vi så många och långa möten där inget blir gjort i Sverige?

Varför fortsätter vi att boka in 60-minuters möten ”back to back”, där några alltid är sena till sina möten och andra alltid måste lämna sina möten innan de är slut?

Mycket av det vi gör beror på gamla vanor – men hur kan du göra för att bryta dåliga vanor och få fler på jobbet att vilja ha kul, effektiva och bra möten?

Det får du svar på i det här poddavsnittet

Lyssna där du brukar lyssna på poddar eller direkt hos Kunskap på nolltidpodden här

Flexibla arbetssätt kräver tydlig chef

Att chefen vågar vara tydlig och gå före blir allt viktigare i takt med att arbetsvardagen blir alltmer flexibel. Det här är temat för Fredriks senaste krönika hos Executiveeffect.

Fredrik menar att chefen har en viktig roll som ett föredöme i de organisationer som har mest effektiva möten. Krönikan avslutas med tre frågor att diskutera som snabbt gör era möten mer effektiva.

Läs hela krönikan här

Framtidens arbetsliv

Podd: Vad gör en mötes-PT?

Lyssna på intervju med Fredrik Bauer i podden Framtidens arbetsliv.

Samtidigt får du höra om Fredriks fem konkreta nycklar för effektiva möten och hur du kan göra för att dina fysiska, digitala och fygitala möten ska bli effektiva.

Lyssna där lyssna på andra poddar eller klicka på länken nedan.

Lyssna på #40 Effektiva möten

Fredrik Bauer med te

Därför är chefen viktig på en hybrid arbetsplats

Du, som chef, har en viktig roll i förändringen mot en hybrid arbetsplats. Att leda medarbetare som ständigt befinner sig på olika platser är utmanande.

Oavsett om du gillar det eller inte påverkar ditt beteende dina medarbetare. Inte minst när det gäller möteseffektivitet! Läs Fredriks artikel med tre konkreta frågor att besvara för att lyckas.

Läs hela artikeln här